WPC TERASZBURKOLAT

Fa-műanyag kompozit teraszburkolat

A WPC DIY teraszburkolat egy környezetbarát alternatíva, mely rendkívül alacsony karbantartást igényel. Használatával, könnyen átalakítható bármely felület. Fektetése rendkívül egyszerű. Alkalmas bármely kültéri felhasználásra. Az elemeket rendkívül egyszerű egymásba illeszteni.

A WPC burkolat 60% bambusz/fűrészpor és 35% polietilén (újrahasznosított műanyag) ötvözete, melyet magas nyomáson és hőmérsékleten alakítanak teraszburkolat profillá. A természetes rosttartalom miatt környezetbarát megoldás, melynek gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag. Természetbarát termék.

Megmunkálása könnyű, időjárás állósága igen magas szintű, mely mellett rendkívül esztétikus a megjelenése.

Alkalmazási terület:

Bármely kültéri felhasználásra alkalmas, így kiválóan alkalmazható teraszok és más kültéri felületek burkolására. Nem igényel felületkezelést, az időjárás viszontagságait is jól viseli, rendkívül tartós.

Méretek:

 • Alaplap: 146x23x2000 mm
 • Párnafa: 30x40x2000 mm
 • Szegély: 38x38x2000 mm

Ez a termék black és chocolate színekben kapható.

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

Kategóriák: ,

Szálas WPC

Felületkezelést nem igényel

Tartós, könnyen tisztítható

Méretek:

 • Alaplap: 146x23x2000 mm
 • Párnafa: 30x40x2000 mm
 • Szegély: 38x38x2000 mm

Színek: black, Chocolate, Brown

Tartalmaz 1 m2-hez szükséges alaplapot, 3 fm párnafát, 25 db rögzítő klipszet.

WPC TERASZBURKOLATOK

Leírás

Feldolgozás:

 • A fektetést mindig egyenes, sík felületen szabad megkezdeni.
 •  A fektetést, a terület egyik sarkában kezdjük meg.
 • Miután az első elemet leraktuk, kezdjük el a következő elemeket is lefektetni.
 • Egyszerűen klikkeljük őket egymásba.
 • Haladjunk a fektetéssel, míg a teljes felületet befedtük.
 • A WPC DIY könnyen vágható, rajzoljuk be a vágni kívánt részt, amennyiben a deck alján csavarral találkozik, távolítsuk el azt, mielőtt levágnánk a bejelölt felületet.

Tisztítás:

A terméket időről időre meg kell tisztítani. A zsíros felületeket foszfor mentes zsíroldók alkalmazásával kell tisztítani, rozsda és egyéb szennyeződéseket foszfor mentes tisztítószerekkel kell eltávolítani. Itt is gondoskodni kell a vízelvezetésről és a szellőzésről. A tisztítás után a felületet tiszta vízzel lemoshatjuk eltávolítva a tisztítószer maradványokat, majd a felületek egy száraz ruhával szárazra töröljük

Rögzítés

A párnafákat szilárd alapra, betonra kell rögzíteni. Füvön, egyenetlen tégla és burkolt felületen a WPC burkolat könnyen elcsúszhat.

Kérjük, fúrja elő a párnafákat a könnyebb rögzítés miatt, ha ez elmarad a termék könnyebben sérülhet. A párnafákat 40-50 centiméterenként kell rögzíteni. Kérjük, ügyeljen a szoros rögzítésre!

A párnafák hosszanti találkozásánál 1-1,5 cm távolságot kell hagyni.

A párnafák párhuzamos elhelyezésének javasolt távolsága maximum 30 cm. Nagy forgalmú helyeken maximum 20 cm.

Az alaplap túllógása a széleken nem lehet több 2-3 cm-nél a párnafa szélétől.

A klipszek rögzítése esetén a csavar behajtása ne történjen közvetlenül a párnafákba, hanem azt előzze meg egy előfúrás. Ez után a csavarral rögzíthető a klipsz.

2 alaplap párhuzamos találkozásánál szükséges dupla párnafa. A 2 párnafa javasolt rögzítése egymástól 1-2 cm-re történjen. Kérjük, hogy az alaplapokat ebben az esetben külön-külön rögzítsék, elkerülve az esetleges sérüléseket, elemelődéseket.

Az alaplapok egymás közti távolsága a hosszanti toldásoknál és párhuzamos rögzítéseknél 6-7mm legyen, hogy a termék es esetleges hőmérsékletváltozások esetén tudjon terjeszkedni.

A falak vagy objektumok találkozásánál a rövid oldalak esetében minimum 2 cm távolságot kell hagyni.

A WPC burkolatot olyan helyre kell rögzíteni, ahol a padozat jó vízelvezető képességgel rendelkezik, a levegő tud cirkulálni és nincs talajvíz.

További információk

Gyártó

Sajátmárkás termékek – ÚjHÁZ Centrum

Érdekelhetnek még…