ÚJHÁZ STYROKLEBER ÁGYAZÓ ÉS RAGASZTÓHABARCS

StyroKleber EPS ragasztó, egy műanyag diszperzióval erősített cementkötésű gyárilag előkevert termék.

Alkalmazási terület: A StyroKleber polisztirol ragasztó alkalmas új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok hőszigetelési munkáinak elvégzésére. A StyroKleber polisztirol ragasztó csak vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű faforgács falazatoknál, új és régi vakolatoknál használható.  Normál homlokzati EPS hőszigetelő polisztirol táblákat lehet vakolt falakra, betonfelületekre, téglára ragasztani, valamint a hőszigetelő táblák felületére az üveghálót beglettelni.

Alapfelülettel szembeni követelmények: A StyroKleber polisztirol ragasztót olyan felületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek és megközelítően.  A StyroKleber EPS ragasztó, egy műanyag diszperzióval erősített cementkötésű gyárilag előkevert termék.

Kiszerelés:25 kg-os papírzsákokban, 1,2 tonna EUR raklapon, zsugorfóliázva
Anyagszükséglet: Ragasztáshoz:  kb. 4-5 kg/m2 , Gletteléshez: kb. 4-5 kg/m2

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

Leírás

A falazatok hibáit legalább három nappal a munkák megkezdése előtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó vakolatot, alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, a vezetékek hornyait. Távolítsuk el a vakolatlan falazatok fugáiból kitüremkedő falazó habarcsot, tisztítsuk meg a felületeket a zsaluolaj maradéktól. A vakolt falak laza részeit verjük le, az oldószeres vagy vizes diszperziós festéket távolítsuk el! A ragasztás megkezdése előtt célszerű felcsavarozni a lábazati aluprofilt.

Anyagszükséglet: Ragasztáshoz:  kb. 4-5 kg/m2, Gletteléshez:  kb. 4-5 kg/m2

*A megadott adat tájékoztató jellegű, nagy mértékben függ az alapfelület minőségétől és síkpontosságától

Feldolgozás: A StyroKleber polisztirol ragasztót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel (kb. 5,5 liter/zsák). Keverése történhet horizontális keverővel vagy kézi keverőgéppel. 10 perces pihentetés után újra átkeverjük.

Felhordása rozsdamentes acél simítóval vagy fogazott glettvassal ajánlott.  A polisztirol ragasztót a hőszigetelő tábla hátsó oldalára felkenjük oly módon, hogy a ragasztó fedje körben a tábla hátsó szélét és még 5 pontban borítsa a hátsó oldalát. Ügyeljünk arra, hogy a két hőszigetelő tábla közé ragasztó ne kerüljön. A ragasztó megkötése után lehet a táblákat dűbelekkel mechanikusan is felerősíteni. A dűbelezést követően a hőszigetelő lemez felületére a StyroKleber polisztirol ragasztóba ágyazott üvegháló kerül. A ragasztó rétegvastagsága legyen nagyobb 3 mm–nél. Először a polisztirol ragasztót kenjük fel fogazott glettvassal a hőszigetelő táblára, majd a ragasztóba ágyazzuk be az üveghálót 10 cm-es átfedéssel, ezután a felületet gletteljük be.

A megszilárdult és teljesen kiszáradt rendszerragasztót Putzgrund vakolatalapozóval előkezeljük, majd a megszáradt felületre hordjuk fel a színezővakolatot.

Feldolgozás eszközei: Kőműveskanál, rozsdamentes simító, fogazott glettvas

Tárolás: Száraz helyen, eredeti csomagolásban 12 hónapig.

További információk

Gyártó

Sajátmárkás termékek – ÚjHÁZ Centrum