SCHIEDEL SIH

A Schiedel SIH hátsó szellőzésű, teljes hőszigetelésű kéményrendszer, ami vegyes tüzelésű kályhákhoz, kandallókhoz és cserépkályhákhoz megbízhatóan alkalmazható.

A Schiedel SIH kémény samott béléscső, ásványgyapot anyagú hőszigetelő lap, és könnyűbeton köpenyelem kombinációjából áll. A háromhéjú rendszer hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően a kicsapódó savas nedvesség mennyisége minimálisra csökken.

Ahol a hagyományos kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnének meg, a Schiedel SIH ezekben a hőmérséklet tartományokban is alkalmazható, mivel ez a kéményrendszer kielégíti a nedvességnek ellenálló kéményekkel szemben támasztott követelményeket.

Magasság: 5 m 5,33m, 5,66m, 6m, 6,33m, 6,66m, 7m, 7,33m, 7,66m, 8m, 8,33m, 8,66m, 9m, 9,33m, 9,66m, 10m

Kürtátmérő: 16-os, 18-as és 20-as méret

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

Kategória:
Teljesítmény: T400 N1 W 3 G50
Üzem: Huzat hatása alapján működő üzemmódban
Tüzelőanyag: gáz, olaj, szilárd tüzelőanyag
Füstgázhőmérséklet: ≤400°C
Béléscső:  samott béléscső
Külső köpeny: könnyűbeton köpenytégla
Hővezetési ellenállás: 0,45 m² K/W 200 °C-on vizsgálva

Leírás

Általános építési útmutatások:

Az építés megkezdése előtt a tervezőtől minden szükséges adatot be kell szerezni.

A tisztítóajtó és a füstcső-csatlakozók helyét és irányát már az építés előtt tisztázni kell. A füstcső-csatlakozó magasságát a kazán bekötési magasságához kell igazítani.

Az illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni kell a kémény tisztítónyílásának elhelyezkedését (tető alatt vagy fölött).

Általános információk az építéshez:

A köpenytéglákat H10 zsákos cementes habarccsal vagy mész-cement habarccsal kell összeépíteni (1 rész cement, 2 rész mész, 5 rész homok).

A szellőzőcsatornákba ne kerüljön habarcs!

A habarcs felhordásához használjuk a habarcs-sablont!

A samottelemeket a Schiedel hézagkittel kell összeépíteni. Keverési arány: egy rész víz, hét rész hézagkitt. Figyelem: a ragasztó +5°C alatt nem köt. Ragasztás előtt a csővégeket portalanítsuk és nedvesítsük meg.

Ha megszakítjuk az építési folyamatot, akkor a kéményt fedjük be, nehogy víz vagy építési törmelék kerüljön bele.

Az építés során a helyi és országos építési előírásokat, ill. szabványokat, az élet- és balesetvédelmi, ill. a munkabiztonsági szabályokat és előírásokat minden esetben be kell tartani.

További információk

Gyártó

Schiedel