LIAPOR FIT 1-4

Könnyedén játszva elkészítheti padlóját.

A Liapor Fit nevű termék szárazépítésben, szárazpadló alá nagyon kiváló adalék.

Száraz, hő-és hangszigetelő padlóhoz pincepadlókra és valamennyi egyéb födémkonstrukcióhoz szárazesztrichek és faburkolatú padló alá alkalmazható.

Jó hangelnyelő tulajdonsága miatt a Liapor födémfeltöltések a kopogást is jól csillapítják. A zsákos anyagokat építsük be, mert ennek a víztartalma 0,5%, míg a silós anyagé az időjárástól függő nedvességű, akár 5-8% is lehet.

A Liaporos szintkiegyenlítéskor a feltöltés magassága 1-4 cm között van, azaz jóval kevesebb mint az üregek feltöltése esetén. Ilyen felhasználási területek a párnafák közti feltöltések parkettázásnál , vagy a szárazpadló, “szárazestrich” ill. forgácslap padló alatti teherelosztó feltöltések. A Liapor fit nyomószilárdsága a szintén használatos habbeton törmelék nyomószilárdság felülmúlja.

Kiszerelés: 50 l-es zsák

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

Kategória:
Liapor fit feltöltés egység érték
Szemcsenagyság mm 1-4 (kerek és tört)
Száraz halmazsűrűség kg/m3 400-500
Nyomásfeszültség 10 % zömítésnél t/m2 52
Szállítási víztartalom % max. 0,5
Hővezető képesség (λ) W/mK 0,091
Páradiffúziós ellenállási tényező (μ) 3
Értékelt lépészaj csökkentés (Δlw))
(13,4 cm konstrukciós magasság esetén) db 28-ig
Tűzállósági osztály A (nem éghető)

 

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

Leírás

Előnyös tulajdonságai:

  • jó hőszigetelés
  • nagy hangszigetelés
  • nagy teherbírás
  • építésbiológiailag bevizsgálva
  • nem éghető
  • egyszerűen, gyorsan lerakható
  • rendkívül kedvező ár

Mielőtt megkezdené padlója elkészítését, ellenőrizze, hogy az alap elég szilárd és száraz e. Az esetleges beton-és habarcsmaradványokat el kell távolítani. Valamennyi installációs vezetéket szakszerűen kell lefektetni és korrózió ellen megfelelően védeni kell!

Számítsa ki milyen magasra kell feltölteni a Liapor Fit-et és jelölje be a falon.

Ha olyan helyiségben kívánja lerakni, amely nincs alápincézve, vagy bejárat, nedves helyiség vagy garázs fölé vagy pince padlóra akarja alkalmazni, minden esetben párazáró réteget kel készíteni.

A Liapor Fit 1/4-nek nincs szüksége száradási időre, mert nem kell vizet adni hozzá. Különösen közbenső födémekhez alkalmas. Nemcsak az optimális hangszigetelés, hanem a tűzállóság is mellette szól.

Egy fontos mellette szóló érv. A tört és kör alakú szemcsék finom keveréke könnyen körülveszi a kábelcsatornákat és az egyéb installációs csöveket, s minden sarokba behatol. Így nem keletkeznek nem kívánatos légkamrák, s az eredmény kiváló hő-és hangszigetelés lesz.

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

További információk

Gyártó

LIAPOR