LIAFLOR AGYAGGRANULÁTUM

A Liapor duzzasztott agyagkavicsot több méretben, fajsúlyban gyártják. Mezőgazdasági kertészeti célokra a Liapor Hydro semleges kémhatású anyagot ajánljuk. Ennek a gömbölyű, 8/16 szemcsefrakciójú változata Liaflor márkanevű, ezt elsősorban drén rétegként alkalmazzák.

Célja talajtakaró, vagyis dekorációs célokat is szolgál, de ezen kívül megakadályozza a gyomok kinövését, és a vízháztartásban is nagy szerepet játszik.

Semleges kémhatású, pH:7.0, kertészeti termék, dísznövények talajába, illetve a talaj tetejére vagy cserépbe is alkalmazható.

Nyáron a nagy melegben, ha a cserép tetejére szórunk, egy réteg granulátumot megakadályozza a föld és a gyökerek gyors kiszáradását, télen pedig a száraz fűtött szobában párásít a növény számára és a túllocsolást is meggátolja. A kertben is hasznos hogy nyáron a vízigényes növények talajrétege ne száradjon ki túl gyorsan. Tehát télen, nyáron egyaránt hasznos célt szolgál, növényeink helyes gondozásához. Ha rászórjuk a föld tetejére a granulátumot ám véletlenül túl locsoltuk a növényt az agyaggranulátum elszívja a felesleges vizet így a növény gyökere nem fog kirohadni, majd amikor már kevés a víz a granulátumból szép lassan vissza is tudja kapni a nedvességet. Így, akik hajlamosak a túllocsolásra okvetlenül szerezzenek be granulátumot, hiszen a golyók színe jelzi mennyire nedves még a föld, mert a száraz golyó világos színű, míg a nedves sötétebb színű.

Kiszerelés: 50l-es zsákban
Szemcseméret: 8-16 mm

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

 

AJÁNLATOT KÉREK
Kategória:

Leírás

Miért érdemes Liapor műtalajt használni a kerti/dísznövények esetén?

NEM TÖMÖRÖDIK

A kemény Liapor szemcsék a földdel ellentétben nem tömörödnek. Így mindig szellősek maradnak, nem tudnak megrohadni, penészedni sem. Ezért a növény gyökereit levegősen, egészségesen tartják.

JÓ VÍZTÁROLÓ TULAJDONSÁGÚ

A szemcsék akár tört, akár egész formában a vizet jól tárolják. Ezért a hosszabb idejű távollét (pl. szabadság idején) sem okoz gondot, ill. a balkonnövényeknél az esőhiány sem probléma. Egy beépített vízszintjelzővel a megfelelő nedvesség mindig ellenőrizhető és biztosítható. A Liapor fagyálló.

IDŐBEN STABIL, KÖRNYEZETBARÁT

A Liapor golyók, vagy tört részek kiégetett agyagból vannak, semmilyen más vegyi anyagot nem tartalmaznak, időben a tulajdonságuk nem változik. Ezért megfelelő előkészítés után újrafelhasználhatók. A Liapor tűzálló, így pl. egy egyszerű vízgőzös hevítéssel a kártevők elpusztíthatók.

VÍRUS, BAKTÉRIUM ÉS KÁRTEVŐ MENTES

Mivel a Liapor mesterségesen előállított anyag, semmilyen kártevőt nem tartalmaz. Így a dísznövény ellenőrzött körülmények közé kerül.

KÖNNYŰ

A Liapor Hydro 8/16 fajsúlya kb. 350 kg/m3 ami egy nagyobb betontálca feltöltése esetén jelentős súlymegtakarítást jelenthet. De már egy Liaporos talajkeverékeknél is jelentős súlymegtakarítást érhetünk el.

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

További információk

Gyártó

LIAPOR