LIADRAIN 1/8

A Liapor duzzasztott agyagkavicsot több méretben, fajsúlyban gyártják. A 4-8 mm tört szemcséket tartalmazó, Liadrain márkanevű agyaggranulátumot földkeverékekben, vagy műtalajként használják.

Semleges kémhatású kertészeti termék, műtalajként nagyüzemi, kistermelői zöldségtermesztésre, vízkultúrás termesztésre, vízkultúrás dísznövénytermesztésre. A  tetőkertek talajába keverve víztároló hatású.

Kiszerelés: 50l-es zsákban
Szemcseméret: 4-8 mm

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

 

AJÁNLATOT KÉREK

 

Kategória:

Leírás

Miért érdemes Liapor műtalajt használni a kerti/dísznövények esetén?

NEM TÖMÖRÖDIK

A kemény Liapor szemcsék a földdel ellentétben nem tömörödnek. Így mindig szellősek maradnak, nem tudnak megrohadni, penészedni sem. Ezért a növény gyökereit levegősen, egészségesen tartják.

JÓ VÍZTÁROLÓ TULAJDONSÁGÚ

A szemcsék akár tört, akár egész formában a vizet jól tárolják. Ezért a hosszabb idejű távollét (pl. szabadság idején) sem okoz gondot, ill. a balkonnövényeknél az esőhiány sem probléma. Egy beépített vízszintjelzővel a megfelelő nedvesség mindig ellenőrizhető és biztosítható. A Liapor fagyálló.

IDŐBEN STABIL, KÖRNYEZETBARÁT

A Liapor golyók, vagy tört részek kiégetett agyagból vannak, semmilyen más vegyi anyagot nem tartalmaznak, időben a tulajdonságuk nem változik. Ezért megfelelő előkészítés után újrafelhasználhatók. A Liapor tűzálló, így pl. egy egyszerű vízgőzös hevítéssel a kártevők elpusztíthatók.

VÍRUS, BAKTÉRIUM ÉS KÁRTEVŐ MENTES

Mivel a Liapor mesterségesen előállított anyag, semmilyen kártevőt nem tartalmaz. Így a dísznövény ellenőrzött körülmények közé kerül.

KÖNNYŰ

A Liapor Hydro 8/16 fajsúlya kb. 350 kg/m3 ami egy nagyobb betontálca feltöltése esetén jelentős súlymegtakarítást jelenthet. De már egy Liaporos talajkeverékeknél is jelentős súlymegtakarítást érhetünk el.

 

Bővebb információt a www.liapor.hu oldalon talál.

További információk

Gyártó

LIAPOR