A szaniter, mint kihagyhatatlan alkotóelem

 

Igen, ez a fajtája az építőanyagoknak az, amit egyetlen ház építésénél sem lehet nélkülözni, figyelmen kívül hagyni. Igaz ez még abban az esetben is, ha csupán egy melléképületet szeretnénk felépíteni. Természetesen ez barokkos túlzás, de az esetek nagy részében ott is van szaniter. Gondoljunk például a nyári konyhára! Ugye?

Mi az a szaniter?

szaniter gyűjtőfogalom, amely magába foglal minden mosdóhigiéniai eszközt, bútort és kiegészítőt, ami alkalmas a fürdőszobák, mosdók és illemhelyiségek felszerelésére.

Nos, mint láthatjuk elég sok elem megtalálható ebben a kategóriában.

Amikor úgy döntünk, hogy nagyobb átalakítást végzünk például a fürdőszobában, vagy lakásfelújításba kezdünk, illetve házat szeretnénk építeni, biztosan eszünkbe fog jutni ez a szó, hiszen ez valóban nem maradhat ki.

Nézzük meg, hogy mik is jutnak eszünkbe a szaniter szó hallatán?

Fajanszok

Ebbe a típusba tartoznak a kerámiából, porcelánból készült mosdók, bidék, WC-csészék és egyéb kiegészítők.

Az előállításukhoz használt anyagok elég sokrétűek lehetnek. A fajanszok többnyire porcelánból vagy kerámiából készülnek. A fürdőkádak esetében zománcozott, akril és quaryl típusúakról beszélhetünk leginkább. A zuhanytálcák kevés kivétellel, általában műanyag felhasználásával készülnek.

WC-tartályok

Többféle kivitelben is készülnek. Vannak falsík alatti vagy falsíkon kívüli rendszerek. Természetesen ezek a WC-csésze megtisztításáról és kiürítéséről gondoskodnak.

Öblítőszelepek

Ez a megoldás kiváltja az előbb említett WC-tartályt, hiszen a WC-öblítőszelepek a WC csészék tartály nélküli öblítéséről gondoskodnak.

Zuhanyzók

A zuhanyzók csoportjába tartoznak a zuhanytálcák és zuhanykabinok, melyek számtalan fajtájúak, anyagúak és típusúak lehetnek, bár leginkább elterjedt a műanyag alapú zuhanytálca. A kabinok tekintetében is hihetetlen nagy lett már a választék. Az egyszerű zuhanykabintól egészen a rádiós, masszázsszelepes kabinig bármit be lehet szerezni. Ez már csak a lehetőségeinken, elképzelésünkön múlik.

Csaptelepek

Szerelvények, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az előzőekben ismertetett egységekbe rendeltetésszerűen hideg és meleg vizet vételezzünk. Kissé szájbarágósnak tűnik, de tényleg ez a funkciója.

Kiegészítők

Minden egyéb. Valamennyi fürdőszobai bútor, eszköz vagy kellék, amely a higiéniai feladatok elvégzését támogatja. Ezek lehetnek:

  • Szappantartók
  • Szappan adagolók
  • WC papír tartó
  • WC kefe, tartóval
  • Fürdőszoba tükrök
  • Törölköző szárító, tartó
  • WC ülőke
  • Bútorok

Ez a felsorolás természetesen a teljesség igénye nélkül készült, hiszen még számtalan apróság elérhető a szaniter kiegészítők között.

Látható, hogy ez a termékpaletta elképesztően tágas, valóban csak a pénztárca, vagy az elképzelések sokszínűsége szabhat határt!

Természetesen itt is ki kell emelnünk, hogy bármilyen szakaszban tart az építkezés, felújítás, kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre szaniter osztályunkon, hogy segítsék Önöket álmaik megvalósításában!

Forgalmazott márkák